Emerce TechLive!

Schiphol’s Twin

12:40 30 minutes presentation Internet of Things Conference
Christa Bakker Royal Schiphol Group

Via meer dan 75.000 sensoren verzamelt Schiphol data. Historische data die we centraal ontsluiten om daar voorspellingen mee te doen. Zo kunnen we op Schiphol processen en diensten efficiënter en kwalitatief beter inregelen zoals bijvoorbeeld:
– de levenscyclus van assets (uitstel van vervanging bijvoorbeeld)
– (maintenance) contracten prestatiegericht afsluiten
– het voorspellen van onderhoud zodat we storingen kunnen voorkomen.

Komende tijd maken we een exacte kopie (‘twinsister’) van Schiphol. Van de hele keten: van aanrijwegen tot en met airside. In de 3D (Building Information Model) compleet met alle sensoren en data eigenaren.

Christa Bakker

Christa Bakker

Royal Schiphol Group

Christa is in 1999 haar carrière begonnen bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Daar kreeg zij de kans samen met kleine groep collega’s een Digital Holland.com team te starten. De afgelopen jaren heeft zij haar Digital ervaring binnen Royal Schiphol Group ingezet als Manager eBusiness en Sr. Manager Digital Solutions Centre. Op dit moment is zij verantwoordelijk voor het Digital Airport Programma en het Digital Transformatie team. Christa is gepassioneerd over de digitale kansen die kunnen helpen om nieuwe business modellen te ontwikkelen of bedrijfsprocessen te verbeteren.

Gelijktijdige sessies