Emerce TechLive!

Moderator

minutes AR & VR
Daan Doornink XR Base
Daan Doornink

Daan Doornink

XR Base

Daniel begon zijn carrière bij ING waar hij veel hands-on ervaring opdeed met ontwerpdenken, Scrum, Agile en Lean Startup-technieken. Hij zette zijn ervaring in als mentor bij Rockstart Amsterdam en verschillende andere accelerators in Europa en de VS. Begin 2014 startte hij de Nederlandse community VRNL, die op dit moment meer dan duizend leden telt, waarbij iedereen die gepassioneerd is over VR in Nederland samenkomt.

Een jaar later organiseerde hij de eerste Europese meetup op de NUMA in Parijs, waar hij de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse gemeenschappen verenigde en medeoprichter van VRDAYS Europe.

In augustus 2015 vervoegde hij de in Parijs gevestigde start-up VideoStitch als hun VP Strategic Partnerships. Onlangs heeft hij het XRBASE-netwerk opgericht met als doel verschillende fysieke hotspots in Europa te verenigen om de Europese XR-industrie te faciliteren en te versnellen.

XRBASE is een incubator / co-working space- en contentproductiebedrijf dat high-end meeslepende content creëert.  Hij is medeoprichter van XR Basefund, het eerste VC-fonds in Europa dat zich toelegt op investeringen in seed- en later stage-ondernemingen in de XR-industrie.