Emerce TechLive!

Wanneer wordt Frictie, Fictie?

30 minutes presentation The Future of Payments

Frictieloos betalen is nu nog fictie. Pinpas, mobiel en wearable hebben ons gemak al wel vergroot. Maar wat moet er nog gebeuren voordat ‘automatisch’ afrekenen de nieuwe standaard is?

Daan Odijk

Daan Odijk

RTL

Daan is Lead Data Scientist bij RTL en werkte daarvoor bij Blendle. In 2016 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar algoritmes voor zoeken naar nieuws.

Kevin Sipin

Kevin Sipin

Quantillion

Kevin heeft op 21-jarige leeftijd, na zijn studie Econometrie en een korte periode binnen het openbaar bestuur, Quantillion opgericht. Quantillion helpt bedrijven hun strategische doelen te bereiken met datagedreven oplossingen.

Justin Halsall

Justin Halsall

IBM

Justin is een hacker, conferentie organisator en community leider met een levens lange passie voor technologie en softwareontwikkeling. Bij IBM in New York ondersteund hij voornamelijk developers en startups.

Johan Stokking

Johan Stokking

The Things Network

Johan is tech lead and co-founder van The Things Network. Samen met een community van meer dan 30.000 leden bouwen we een open, crowd sourced en decentraal internet of things data netwerk.

Loulou van Ravensteijn

Loulou van Ravensteijn

ChangeAutomation

Loulou van Ravensteijn is milieukundig ingenieur, consultant neural network technologie & big data en presentator/moderator. TEDxHSG speaker.

Wouter Weerkamp

Wouter Weerkamp

904Labs

Wouter behaalde zijn PhD in zoektechnologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als oprichter van 904Labs brengt hij nu de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachines naar de markt.

Asbjørn Jørgensen

Asbjørn Jørgensen

Maxwell

Asbjørn heeft onder meer aan de wieg gestaan van HelloFresh Nederland, was oprichter van The Cloakroom en focust zich tegenwoordig geheel op de businesskansen van marketing middels chatapps met zijn bedrijf Maxwell.

Brenno Misuraca

Brenno Misuraca

Takeaway.com

Brenno is Lead Product voor Takeaway.com, in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl, en hiermee internationaal verantwoordelijk voor het digitale eindproduct. Zo heeft hij onder meer de eerste voice-skill voor eten bestellen in continentaal Europa gelanceerd.

Jaspar Roos

Jaspar Roos

Limpid & co

Jaspar is een internationaal opererende innovatie-expert met zowel ervaring in het oprichten & doorgroeien jonge bedrijven, investeren, adviseren en leiden teams op zes continenten. Met zijn bedrijf Limpid & Co adviseert hij organisaties op het gebied van transformatie.

Wouter Kiel

Wouter Kiel

Travix

Wouter is Global SEO Manager bij Travix. Verantwoordelijk voor de SEO-strategie van 40+ sites internationaal, waaronder CheapTickets.nl en Vliegwinkel.nl: een heerlijke playground voor SEO experimenten!

Peter-Paul Houtman

Peter-Paul Houtman

ParkMobile Group

Peter-Paul heeft 10+ jaar ervaring in het leidinggeven aan (internationale) software development teams, waarbij technologische toepassingen worden ontwikkeld voor zowel de B2B als de B2C markt.

Bas Gezelle

Bas Gezelle

NOSUCH

Bas is Head of Digital bij NOSUCH. Met het team bedenkt en ontwikkelt hij digitale concepten. Technologische trends zoals Augmented Reality volgt hij op de voet en voeden zijn creativiteit.

Daan Doornink

Daan Doornink

XR Base

Daniel begon zijn carrière bij ING waar hij veel hands-on ervaring opdeed met ontwerpdenken, Scrum, Agile en Lean Startup-technieken. Hij zette zijn ervaring in als mentor bij Rockstart Amsterdam en verschillende andere accelerators in Europa en de VS. Begin 2014 startte hij de Nederlandse community VRNL, die op dit moment meer dan duizend leden telt, waarbij iedereen die gepassioneerd is over VR in Nederland samenkomt.

Een jaar later organiseerde hij de eerste Europese meetup op de NUMA in Parijs, waar hij de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse gemeenschappen verenigde en medeoprichter van VRDAYS Europe.

In augustus 2015 vervoegde hij de in Parijs gevestigde start-up VideoStitch als hun VP Strategic Partnerships. Onlangs heeft hij het XRBASE-netwerk opgericht met als doel verschillende fysieke hotspots in Europa te verenigen om de Europese XR-industrie te faciliteren en te versnellen.

XRBASE is een incubator / co-working space- en contentproductiebedrijf dat high-end meeslepende content creëert.  Hij is medeoprichter van XR Basefund, het eerste VC-fonds in Europa dat zich toelegt op investeringen in seed- en later stage-ondernemingen in de XR-industrie.

 

Gerard Verhagen

Gerard Verhagen

BPD

Met een achtergrond in content werkt Gerard continu aan de verbetering van de customer journey van BPD-producten om conversie en klanttevredenheid te verhogen.

Pascal Spelier

Pascal Spelier

Finno/ digital officer VvAA

Pascal combineert zelfstandig ondernemerschap met zijn loopbaan als digital officer bij VvAA. En heeft een passie voor innovatie in de financiële sector. Die passie vind je terug op zijn blog www.finno.nl of in de presentaties, die hij in binnen- en buitenland geeft over onder andere de Bank en Verzekeraar van de Toekomst. Pascal heeft voor VvAA bijna 6 jaar als consultant bij Capgemini Consulting advies gegeven aan financiële instellingen op het vlak van Digitale Transformatie, Digital Customer Experience en innovatie. Daarvoor werkte hij ruim 16 jaar bij ABN AMRO in uiteenlopende functies op het vlak van accountmanagement, informal investment, innovatie en (online) marketing.

 

Jorden Bailey

Jorden Bailey

ICTRecht

Jorden werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Binnen ICTRecht houdt hij zich voornamelijk bezig met privacy vraagstukken en het voorbereiden van organisaties op de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Chiel Liezenberg

Chiel Liezenberg

OK

Chiel is als ondernemer en medeoprichter van Innopay al meer dan 17 jaar actief in de wereldwijde fintech. Hij stond aan de basis van oplossingen zoals iDEAL, AcceptEmail, eHerkenning, MyBank en Strape, startte meerdere (fin)techbedrijven op en richt zich sinds 2011 volledig op ‘OK’

Bert Zwanepol

Bert Zwanepol

KLM Royal Dutch Airlines

Bert is sinds 2009 werkzaam op het gebied van online betalen. Momenteel werkt hij bij KLM als E-Payments Manager met als verantwoordelijkheid het mede bepalen van de (online) paymentstrategie voor de digitale applicaties van KLM.

Alexander Zwart

Alexander Zwart

Rabobank, Digital Transformation Office

Alexander is Hoofd Channels & CX bij Rabobank. En is verantwoordelijk voor de online kanalen voor particulieren en zakelijke klanten alsmede de digital identity, data & payment service provider dienstverlening van de bank.

Freddy Verweij

Freddy Verweij

Oxxio

Freddy is Brand Lead bij Oxxio en werkt met z’n team aan de app-only transformatie van een energiebedrijf. Onder andere met behulp van chatbotfriend ‘O’.

Gerben van der Lugt

Gerben van der Lugt

Philips Lighting

Gerben is de drijvende kracht achter Philips Lighting’s indoor locatie systeem dat onder andere gebruikt wordt door Carrefour en MediaMarkt. Hij is gefascineerd door de nieuwe mogelijkheden die IoT en verlichting bieden. Eerder was hij Hoofd Strategie bij Philips Lighting en daarvoor werkzaam als innovatie en strategie adviseur voor IBM en PricewaterhouseCoopers.    

Jan Joris Vereijken

Jan Joris Vereijken

Crunchr

Jan Joris studeerde informatica en was onder andere Chief Security Architect van ING. Tegenwoordig is hij Chief Architect bij Crunchr, een online oplossing voor workforce reporting en people analytics.

Michiel Sintenie

Michiel Sintenie

NUON

Michiel wil de wereld een beetje mooier maken met nieuwe technologieën, start-ups en grote corporaties. Vandaag de dag door het creëren van waarde voor klanten middels nieuwe businessmodellen voor Nuon. Ideeën ombuigen naar prototyping en pilots met klanten.

Henri de Jong

Henri de Jong

Quantoz

Bjorn werkt altijd in de voorhoede van tech. Van website ontwikkeling in de jaren ’90 tot blockchain nu. Hij leidt team Quantoz en helpt corporates om te innoveren met blockchain.

Ruben van Vreeland

Ruben van Vreeland

BitSensor

Ruben van Vreeland is a young veteran ethical hacker. With BitSensor he gave security advise to the greatest web platforms, such as LinkedIn, eBay, Indiegogo and Marktplaats.nl.

Lars Lockefeer

Lars Lockefeer

Picnic

Al van jongs af aan is Lars gefascineerd door computers, en vooral door wat je ze kunt laten doen. Hij gelooft in software die de gebruiker centraal stelt.

Bij Picnic werkt hij met een enthousiast team van ontwikkelaars, designers en analisten aan de toekomst van online boodschappen doen.

Wout Bucker

Wout Bucker

APG Groep / Partner bij Appedemic

Voor de APG Groep is Wout voortdurend op zoek naar innovatieve technologie in binnen- en buitenland. Met klanten van Appedemic ontwikkeld Wout (mobiele) IoT concepten. Een mooie combinatie!

Erno Doorenspleet

Erno Doorenspleet

IBM

Erno Doorenspleet maakt deel uit van IBM Security X-Force threat intelligence team. Hij is Global Executive Security Advisor en Security CTO IBM Nederland. Erno heeft meer dan 20 jaar ervaring in IT, waaronder Security & Risk Management, Governance & Operations en Outsourcing. Hij is een nationale en internationale spreker over de relatie tussen cyberbeveiliging, informatietechnologie, cloud computing en internet der dingen, en heeft artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd.

Marko van Kampen

Marko van Kampen

MyChannels/De Persgroep Nederland

Marko heeft samen met drie partners in 2015 Makers Channel opgericht. In november 2016 zijn we overgenomen door de Persgroep Nederland, de grootste uitgever in Nederland, België en Denemarken. Via de verschillende Persgroepsnieuws-titels bieden we kwaliteit voor webvideoseries voor het publiek van de Persgroep en verbinden en ondersteunen we de nieuwe makersgeneratie en hun fans. We werken met premium mediapartners, influencers, productiebedrijven en andere uitgevers.

Djoeri Timessen

Djoeri Timessen

Bunq

Djoeri is als bunq’s Chief Product Officer verantwoordelijk voor new product development. Als lid van de Raad van Bestuur is hij momenteel de jongste bankdirecteur van Nederland.